Snowball Winterserie Matchracen 2016-2017

De Snowball Winterserie Matchracen wordt georganiseerd door Watersportvereniging Aalsmeer in samenwerking met Westeinder Zeilwedstrijden (WZW). Per evenement kunnen zich maximaal 5 teams inschrijven waarbij een team moet bestaan uit 3 of 4 bemanningsleden.
De evenementen zullen plaatsvinden op Westeinderplassen bij Aalsmeer op de volgende data:

 • Evenement 1: Zondag 20 november 2016
 • Evenement 2: Zondag 18 december 2016
 • Evenement 3: Zondag 15 januari 2017
 • Evenement 4: Zondag 19 februari 2017
 • Evenement 5: Zondag 19 maart (FINALE)

Voor wie is het bedoeld?
De Snowball Winterserie 2015-2016 is bedoeld voor schippers met enige matchrace-ervaring. Er zullen per evenement maximaal 7 schippers worden uitgenodigd. Er zal rond de matches veel aandacht worden besteed aan terugkoppeling naar de zeilers om de zeilers in de gelegenheid te stellen zo veel mogelijk te leren van de situaties die ze zijn tegengekomen tijdens hun match. Daarnaast zal er na ieder evenement een debrief worden georganiseerd waarin situaties kunnen worden besproken.
Individuele zeilers
Zeilers die graag mee willen doen maar geen eigen team hebben kunnen zich individueel opgeven. Wij zullen dan proberen die zeilers bij teams te plaatsen die niet compleet zijn en nog bemanning zoeken.
Boottype
De wedstrijden worden gevaren in boten van het type J22.
Programma
Het programma van een evenement bestaat uit het varen van een volledige round robin, eventueel gevolgd door een finale. Voor en na het zeilen zal via een briefing en debriefing veel aandacht worden besteed aan de tactiek en de regels van het matchracen. Aan de zeilers zal worden gevraagd bij te dragen aan de organisatie door te helpen bij de voorbereidingen (boten optuigen), het opruimen en eventueel het assisteren op het startschip. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te varen met een umpire om de wedstrijden eens mee te maken vanuit het gezichtspunt van de umpire.
Kosten
Het inschrijfgeld is € 75,= per team per dag. Schrijf je in voor de hele serie dan krijg je een korting van 10%.
Inschrijven
Interesse? Meld je dan snel aan door een e-mail te sturen naar: snowball@wvaalsmeer.nl
Samenwerking DMTRA
De data en wedstrijdbepalingen zijn afgestemd met de Dutch Match & Team Racing Association (DMTRA) die de DMTRA Winterserie organiseert. DMTRA is een vereniging die zich toelegt op matchracen en teamzeilen. DMTRA organiseert wedstrijden op het IJsselmeer bij Medemblik. De boten die door DMTRA worden gebruikt zijn van het type Elliott 6m. Meer informatie over de DMTRA Winterserie is te vinden op de website van DMTRA.
De DMTRA Winterserie Matchracen 2016-2017 wordt gevaren op de volgende data:

 • Stage 1: Zaterdag 12 november 2016
 • Stage 2: Zaterdag 10 december 2016
 • Stage 3: Zaterdag 14 januari 2017
 • Stage 4: Zaterdag 21 januari 2017 (RESERVE)
 • Stage 5: Zaterdag 11 februari 2017
 • Stage 6: Zaterdag 11 maart 2017
 • Stage 7: Zaterdag 8 april 2017

 

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options