6-uurs van de Westeinder 2019

Zaterdagochtend 15 juni begon met zwaar bewolkt weer en heel veel regen. De verwachtingen waren echter gunstig. En dat bleek ook toen rond half tien de bewolking wat begon te breken en de regen overging in motregen. En zo waar, vanaf de start om tien uur was het droog en stond er een mooie W-WNW wind met een knoop of 8. Uitstekende zeilcondities.
24 boten startten precies om tien uur om baan “WEST” te zeilen voor de komende zes uur.  Starten midden op de plas, dan eerst de gele driehoek stuurboord ronden en op weg naar boei 1 die vlak voor het Vossengat lag. Rechtsom er omheen en op weg naar boei 2 tussen Kalslagen en Leimuiden lag tegen de snelvaarbaan aan.
Daarna volgende een kruisrak naar boei 3 die bij het Wijde Gat was neergelegd.
En daar vandaan natuurlijk weer naar boei 1.
Al heel snel verspreide het veld zich. Elke doorkomst bij een boei werd genoteerd door de tellers die bij elke boei positie hadden genomen. De rescues hielden alles scherp in de gaten.
Om vier uur was het afgelopen en ging de wedstrijdleider snel achter de laptop om de uitslagen te berekenen.
En dit was het resultaat:
Uitslag
Ondertussen werd er voor de jonge Optimist zeilers en zeilsters een baan uitgelegd op de Grote Poel.
Een vlot kwam er ook te liggen voor de wissels en de begeleiders. Zij zouden een 3 uurs wedstrijd varen.
Op dezelfde manier als bij de zes uurs werden zij om precies twaalf uur gestart. Op een driehoeksbaan moesten zij zo veel mogelijk rondjes afleggen.
Dat was best een opgaven voor deze jonge kinderen. Maar naarmate de tijd verstreek werden zij steeds bedrevener en voeren zij vlot de baan.
Om drie uur was het afgelopen en hadden de tellers keurig alle ronden bijgehouden en kon de uitslag worden opgemaakt.
UitslagOptimist
 

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options