Watersportvereniging Nieuwe Meer

WV Nieuwe Meer vierde in 2012 haar eeuwfeest. Zij telt rond de 600 leden en de haven aan de Kleine Poel van de Westeinder Plas biedt een ligplaats aan circa 200 boten.
Zowel zeilboten, motorboten als sloepen zijn welkom in de haven.
De vereniging heeft als belangrijkste doel de watersport in clubverband te beleven en uit te dragen. Lid worden van WV Nieuwe Meer betekent actief deelnemen aan het verenigingsleven. De clubcommissaris organiseert regelmatig cursussen, clubavonden, festiviteiten, toertochten en andere regelmatig terugkerende activiteiten met een nautisch of sociaal karakter. Ook zonder boot kan men lid worden van WV Nieuwe Meer. De vereniging beschikt over een aantal verenigingsboten waarmee op de Westeinder Plas gezeild kan worden. Elk seizoen wordt er voor de zeilers een onderlinge competitie georganiseerd die uit meerdere wedstrijden bestaat.
Passanten
Mede door haar ligging is de haven van WV Nieuwe Meer een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Aalsmeer of op doorreis naar het zuiden of het noorden tijdens de vakantieperiode. Als ligplaats aan de Staande Mastroute en met het water van de Westeinder Plas onder handbereik is onze haven ook voor zeilers een uitstekende locatie voor een meerdaags verblijf.
Jeugd
Voor de jeugdleden zijn er trainingen die opleiden voor CWO diploma’s en er worden gezamenlijke wedstrijden met andere verenigingen uit de omgeving georganiseerd. Onder het kopje Jeugd op onze website zijn alle details van de jeugdactiviteiten te vinden.
Voorjaarsactiviteiten
In het voorjaar rond Hemelvaartsdag vertrekken de zeilers en met Pinksteren de motorbootvaarders elk voor hun traditionele meerdaagse tocht. Ook voor de open motorboten is er een eigen tweedaagse ‘sloepentocht’.
Zomeractiviteiten
Hoogtepunt van het seizoen is het Midzomerfeest dat in het laatste weekend van augustus wordt georganiseerd. Het weekend begint met een nachtwedstrijd voor zeilers en motorbootvaarders en verder staan speciale spelen voor de jeugd, een puzzelvaartocht, een feestavond met barbecue en een viswedstrijd op het programma.
Winteractiviteiten
In het winterseizoen gaat het clubleven gewoon door. Door leden-vrijwilligers wordt een deel van het onderhoud aan de havenvoorzieningen uitgevoerd. Iedere laatste vrijdag van de maand wordt er een clubavond georganiseerd en verder zijn er in de winter allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest voor de kleintjes en verschillende lezingen en cursussen.

Change in Theme Options or on the cause edit page
Change in Theme Options or on the cause edit page
Change this in Theme Options
Change this in Theme Options