Watersportvereniging Aalsmeer

In 1943 ontstond in Aalsmeer onder de kwekers, exporteurs en anderen die betrokken waren bij de bloemisterijsector, de behoefte een eigen watersportvereniging op te richten voor Aalsmeerders. Tot die tijd lagen de boten aan de eigen akkers. Omdat toch vaak gezamenlijk werd gevaren op de Westeinderplas, werd tot oprichting besloten van de Watersportvereniging Aalsmeer. Oorspronkelijk echt voor inwoners van Aalsmeer, maar tegenwoordig komt de meerderheid van de leden van buiten Aalsmeer.
Haven
De haven ligt aan de Kleine Poel van de Westeinderplassen met zijn vele eilandjes en doorvaarten naar de Grote Poel. Vanaf de weg is de vereniging te bereiken via de eeuwenoude Uiterweg. Vanuit de jachthaven zijn de Braassemermeer en de Kagerplassen gemakkelijk te bevaren. Na een doorvaart door Amsterdam liggen ook het IJsselmeer, het Alkmaardermeer en de Vechtplassen binnen vaarbereik. Wat bedoelen met een bloeiende vereniging op een goede en goed ingerichte locatie? In de loop der jaren en na herinrichtingen biedt het natte gedeelte van ons havencomplex ligplaats aan ongeveer 220 boten van diverse afmetingen. De steigers zijn van goede kwaliteit. Verder behoren walstroom en drinkwater tot de standaarduitrusting. De haven is permanent afgesloten met een elektrisch toegangshek, waarvan de leden een sleutel kunnen krijgen. De havenmeester houdt natuurlijk ook een oogje in het zeil. Kortom ons havencomplex biedt een uitstekende accommodatie om optimaal van uw schip en de watersport te genieten.
Parkeren
De vereniging beschikt over een groot eigen parkeerterrein.
Kraan
De kraan waar de vereniging over beschikt heeft een maximaal hefvermogen van 8000 kg.
Winterstalling
Leden kunnen hun schip (tot 7500 kg) tegen een aantrekkelijk tarief op eigen terrein stallen. Daartoe beschikt de vereniging over professioneel materiaal en prima bokken.
Jeugd
Watersportvereniging Aalsmeer heeft een grote jeugdafdeling. Vele vrijwilligers zijn elk seizoen weer in touw om de allerjongsten de kunsten van het zeilen te leren. Daartoe beschikt de vereniging over een drietal “rescue” boten en twee Dory’s. Bij de vereniging worden de zeilertjes opgeleid volgens het, landelijk erkende, CWO-systeem. Ook deelname aan wedstrijden in de Optimist en de RS Feva klassen in de regio wordt vanuit de vereniging gestimuleerd en begeleid.
Clubhuis
Het clubhuis is na een dag vertoeven op het water een geschikte plaats om even na te praten onder het genot van een “glaasje” of een lekker hapje. Vooral op een mooie zomerse dag is het uitzicht vanaf het terras aan de kant van de Kleine Poel puur genieten.
In het clubhuis zijn moderne douches en toiletten, een wasmachine en een droger. Het clubhuis is bovendien het centrale punt van het verenigingsleven, van waaruit vele activiteiten worden georganiseerd. De leden dragen zelf zorg voor de barbezetting tijdens de evenementen. Daardoor zijn de prijzen nog op “verenigingsniveau”. Watersportvereniging Aalsmeer is een vereniging waar de onderlinge verbondenheid hoog in het vaandel staat.
Verenigingsleven
Van de leden wordt verwacht dat zij zich inzetten voor de vereniging. Dat kan door regelmatig bardiensten te draaien, plaats te nemen in een commissie, actief mee te helpen aan het onderhoud van de haven, etc. We verwachten van de leden dat zij zich minimaal twee dagen per jaar voor de vereniging nuttig maken.
Indien na het lezen van deze informatie uw interesse is gewekt, zien wij uw aanmelding voor het lidmaatschap gaarne tegemoet.
Change in Theme Options or on the cause edit page
Change in Theme Options or on the cause edit page
Change this in Theme Options
Change this in Theme Options